Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

«Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά…»


Πρώτη φορά τρέμει το χέρι μου. Έκλεισα την TV και τα εξακέφαλα δελτία ειδήσεων. Έκανα ένα πείραμα. Έκλεισα τα μάτια μου για 15sec, προσπάθησα να μπω στην θέση της οικογένειας του 15χρονου. Δεν άντεξα, ένιωθα κάτι να με πνίγει. Μπορεί να ήταν και αδελφός μου, αν είχα. Μου ήρθε να ουρλιάξω «Γιατί; Γιατί; Γιατί;»
Ταραχτήκαμε όλοι, ακόμα και οι ζαπινγκιστές. Σήμερα αναρωτηθήκαμε-έπειτα από καιρό-«Τι συμβαίνει γύρω μας;». Φτάνει το «Τι συμβαίνει μέσα μας;»
«Μεμονωμένο περιστατικό». Αν έχάνες το παιδί σου κύριε εκπρόσωπε των αστυνομικών, το ίδιο θα έλεγες;
Χάθηκε η ντροπή, λες και η καπιταλιστική μας εποχή…με την ταχύτητα ανεμοστρόβιλου ήρθε και «πήρε»…στο πέρασμα της και το γονίδιο της ντροπής.
Ένα κράτος-οργανισμός που πάσχει από χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα. Τα αυτό-αντισώματα επιτίθενται στα πιο νέα, υγιή κύτταρα του οργανισμού.
Ένα σύστημα που συνεχώς διδάσκει. «Μη, μη, μη» και «πρέπει να..» «πρέπει αυτό, εκείνο...». Ένα σύστημα κωλόγερων…που αντί να θέτει οράματα, στόχους, σεβασμό στην αντίθετη άποψη…βγάζει τα απωθημένα του «εν ψυχρό». Ένα σύστημα, χωρίς σύστημα.
Διαλύστε επιτέλους αυτό το νήμα της διαφθοράς. Τι περιμένετε; Πάρτε ένα δάνειο ανθρωπιάς από τους εαυτούς σας. Αποδώστε για μια φορά ευθύνες. Κάντε το δικαστήριο τώρα, «εν θερμώ».
Αξιολογηθείτε όπως θα αξιολογούνταν ο πιτσιρικάς αν προλάβαινε να πάρει τον έλεγχο των επιδόσεων του. Επιτέλους κοκκινίστε λιγάκι, σκύψτε το κεφάλι, αληθινά...όχι όπως στη "Λάμψη" και ζητήστε συγγνώμη στην μανούλα του παιδιού και στους εαυτούς σας.
Ντρέπομαι να ζω σ’ αυτή τη χωρά που τρωει τα ίδια της τα παιδιά.

Με αγανάκτηση, Γιαννάκης

5 σχόλια:

MikeGreen είπε...

Παιδιά σηκωθήτε να βγούμε στους δρόμους, με Ρόλεξ στα χέρια, με Πράντα στους ώμους....Κρίμα κι άδικο να πεθαίνει κανείς έτσι στα 16 του απο σφαίρα μπάτσου...αν είχε πεθάνει στο γήπεδο που βρισκόταν πριν (όπου έγιναν επεισόδια) θα γινόταν ήρωας της εξέδρας , θα φωνάζαν το όνομά του ρυθμικά οι οπαδοί...Σάπιο το Σύστημα ναι καμία αντίρρηση ,όμως όπως κάθε τι στη φύση και το σύστημα σαπίζει απο μέσα , απο τον πυρήνα και ποιος είναι ο πυρήνας ...η οικογένεια πρώτα (αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά), τα σχολεία (όχι στην αξιολόγηση, όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων, όχι ...όχι .., αλλά κανένα ναι καμία πρόταση λογική...). Η επανάσταση θέλει άντερα, θέλει σκέψη και δράση και όχι πιόνια στη σκακιέρα του καπιταλισμού. Ο σκοπός πρέπει σήμερα να είναι όχι ο σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο (έννοια αντιφατική στην ερμηνεία της) , ούτε η κεφαλαιοποίηση του προσώπου , η υποταγή του ανθρώπου στις βουλές του κεφαλαίου, αλλά η προσωποποίηση του κεφαλαίου, η εξυπηρέτηση της κοινωνίας απο τον υπερπλούτο που η ίδια δημιουργεί μέσα απο το σύστημα. Το να καίγονται τα καταστήματα και οι περιουσίες, αποτελεί το άλλοθι της Εξουσίας για σκληρότερο πρόσωπο. ΠΑΙΔΙΑ ...μαζευτείτε ξανά στα σπίτια σας , μιλήστε με τους γονείς σας, μπορεί και αυτοί στα νιάτα τους να ήταν περισσότερο επαναστάτες από όσο νομίζετε, απο εσάς, γιατί ήταν επανάσταση η φυγή απο το χωριό προς μια καλύτερη τύχη που δημιούργησαν μόνοι τους...μην γιορτάζετε στα μπαράκια και στα κλάμπ, μην ποτίζετε το δέντρο του συστήματος...Ο φόνος είναι φόνος απ' όπου και αν προέρχεται , μη δολοφονείτε το μέλλον , σχεδιάστε το και προχωρήστε χωρίς φόβο...

yiourkas είπε...

Dhladh re giannh, esy pisteueis oti to palikari phgaine se ena "paidiko party" kai kapoios astynomos trela8hke k ton pyrovolhse?

Mhn trela8oume kiolas...

Auth einai h Ellada...
H Ellada pou vaftisei to ka8e tsoglani, "hrwa"


Ola vasizontai sto nomo tou neutwna... Se ka8e drash, yparxei k mia antidrash. Kai h antidrash den koitaei an o drasths htan 15 h 35 h 55...

Ανώνυμος είπε...

paidia mhn trella8oume..o typos eixe parei narkwtika staddar.den pas etsi na skotwseis.oloi oi astynomikoi twn eksarxeiws mes to systhma einai k ta diakinoun.se tpt den to xoun na shkwsoun oplo.k o nomos milhse k eipe oti h kathgoria einai an8rwpoktonia..k oxi apo ameleia..
einai ayto akrivws to systhma pou leei o giannis.

djimDjim είπε...

Γιάννη, αφήνω εδώ μήνυμα για να το δεις! Μου μίλησε για το μπλογκ σου η Ίλια Φλωρίδη, και με μεγάλη μου έκπληξη είδα τον συνάδελφο Θαναση Παπαγεωργίου! Τι ταλαντούχος κωμικός! Τα λέμε.

djimDjim είπε...

Γιάννη, αφήνω εδώ μήνυμα για να το δεις! Μου μίλησε για το μπλογκ σου η Ίλια Φλωρίδη, και με μεγάλη μου έκπληξη είδα τον συνάδελφο Θαναση Παπαγεωργίου! Τι ταλαντούχος κωμικός! Τα λέμε.