Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

"Ανοιχτό θέατρο για ανοιχτά μυαλά..."










Ποιος δεν πιστεύει πως η οικοδόμηση ενός ανοιχτού θερινού κινηματο-θεάτρου στον Αστακό, θα αναβάθμιζε τον τόπο μας και θα δρόσιζε τις βραδιές μας;

Θα τιμούσε τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας όσο και τους Αστακιώτες που έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ναι μαναμ’ έχουν!

Η ιδέα δημιουργήθηκε ύστερα από καυστικά σχόλια πρωταγωνιστών των θιάσων του κ. Τσιβιλίκα και του κ. Καλογερίδη που πραγματοποίησαν παραστάσεις στα «Βαρκά». Καμαρίνια δεν υπήρχαν ενώ o ανεπαρκής φωτισμός θύμιζε ρομαντικό ραντεβού. Άσε που υπό το σεληνόφως-κατά τη μεταφορά ενδυμάτων της παράστασης-γρατζούνησα ο έρμος το ολοκαίνουργιο αμάξι της μάνας και ποιος την άκουγε την Ρηνούλα;!

Χαλάλι αφού η συμμετοχή των Αστακιωτών στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις δείχνει τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και την ανάγκη για γέλιο. Συνεπώς η δόμηση ενός κατάλληλου χώρου θα προέτρεπε και άλλους να συμμετάσχουν στο θεσμό του πολιτιστικού καλοκαιριού, ιδίως τους νέους. Ενισχύοντας και τη σχολική θεατρική ομάδα του Αστακού πιστεύω πως πρέπει να καταβάλλουμε μια προσπάθεια-με πρότυπο Δήμους όπως του Αιτωλικού, Ι.Π. Μεσολογγίου, Λευκάδος-για τη δημιουργία θεάτρου.

Ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πληθώρα εκδηλώσεων (π.χ. θερινός κινηματογράφος, παραδοσιακές εκδηλώσεις) θα αναβάθμιζε τον τόπο τόσο από άποψη αισθητικής όσο και ασφάλειας. Καλώδια μονωμένα ποτέ ηττημένα!

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις ανθρώπους-ανεξαρτήτως μόρφωσης-να γελάνε παρέα με μια κωμωδία. Το γέλιο μας αξίζει όπως και ένας κατάλληλος χώρος όπου ο σατιρικός μάγειρας-ηθοποιός θα μπορεί να τακτοποιήσει τα κουζινικά και το σερβίτσιο του. Οι καλοκαιρινές παραστάσεις είναι δροσιστικές σαν γρανίτες και δεν έχουν….θερμίδες. Καλή μας όρεξη λοιπόν-γιατί το καλοκαιράκι έρχεται-και ελπίζω η κουζίνα να ανανεωθεί…Τα λέμε μάναμ’.


With love, Γιάννης


© Ο Γιάννης Γουλές σπούδασε Χημεία στο Παν. Αθηνών. Οι πρώτες του σατιρικές παραστάσεις ανέβηκαν σε ανοιχτά θέατρα του νομού Αιτ/νιας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

www.astakos.com.gr
http://astakos.wordpress.com/
http://astakos-sea.tripod.com