Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου, μια ερευνήτρια με όραμα!Δεν γνωρίζω αν χάθηκε η πίστη προς το όραμα, προς το όνειρο. Η Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου δεν την έχασε. Αντιθέτως διακρίθηκε. Την Δρ. Αντωνοπούλου τη χαρακτηρίζει η επιμονή, η αφοσίωση στο στόχο.

Η παρουσία της κοσμεί την επιστημονική κοινότητα. Η επιστήμη, χρειάζεται γυναίκες τέτοιας δυναμικής και ποιότητας. Αυτοί είναι οι επιστήμονες που αξίζουν την προσοχής μας, που παλεύουν για ανακαλύψεις. Μέσα από αυτές, φωτίζουν την ανθρωπότητα, υπηρετούν τον άνθρωπο, αγνωνίζονται για το περιβάλλον μας.  

Μαρία, χαίρομαι που σε γνωρίζω. Εύχομαι να καλπάζεις στο δρόμο του ονείρου, της διδασκαλίας, της έρευνας. Σέβομαι τον κόπο σου, τις άπειρες ώρες εργασίας, το αβέβαιο μέλλον. Για τους δημιουργικούς ανθρώπους, η αβεβαιότητα είναι το πιο γλυκό σαράκι. Χαίρομαι που σε ξαναβρήκα, σε ευχαριστώ που είσαι κομμάτι της ζωής μου. 

Σημαντική διάκριση για την ερευνήτρια Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου


Σημαντική διάκριση για τη Αγρινιώτισσα Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου, Mεταδιδακτορική Ερευνήτρια και Διδάκτορα του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Τιμήθηκε με ένα εκ των τριών Ελληνικών Bραβείων 2019 L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη για το πολύ σημαντικό ερευνητικό της έργο, αλλά και για τη συνεισφορά και την αφοσίωσή της στην επιστήμη.
Τα «Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO για τις «Γυναίκες στην Επιστήμη» χορηγούνται σε συνεργασία με τη L’OréalHellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO σε νέες Ελληνίδες Επιστήμονες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών σε Πανεπιστήμια ή/και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.
Το ερευνητικό έργο για το οποίο βραβεύτηκε εστιάζεται στις «Διεργασίες μετασχηματισμού οργανικών ρύπων και την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών απομάκρυνσής τους από φυσικά και επεξεργασμένα ύδατα».
Η Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο και αποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Αγρινίου. Είναι απόφοιτος Χημείας ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδακτορικού τίτλου από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Έχει διδάξει στα Τμήματα Χημείας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σήμερα, η Δρ. Αντωνοπούλου εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Καταλυτικών-Φωτοκαταλυτικών Διεργασιών και Περιβαλλοντικών Αναλύσεων, ΙΝΝ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και συνεργάζεται ερευνητικά με το εργαστήριο Βιομηχανικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα εργαστήρια
Περιβαλλοντικής Ανάλυσης και Μεταλλαξιγένεσης, Χημείας Περιβάλλοντος και Ασφάλειας Διεργασιών, Τμήμα
Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα, διδάσκει αυτοδύναμα προπτυχιακά μαθήματα, στο πλαίσιο της πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας 2018-2019» στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: