Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα. Μισώ τη τσιγαρίλα, τη θεωρώ ένδειξη πνευματικής πενίας, έλλειψη πολιτισμού. Δε θέλω να μας σταματά ο αντικαπνιστικός νόμος. Δε θέλω να είμαστε αδιάφοροι. Ο α-διάφορος δεν κάνει ποτέ τη διαφορά. Ο αδιάφορος αφομειώνεται και αφομειώνει.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα. Δεν πίνω, σπάνια. Δεν έχω πιεί ποτέ μπύρα, κρασί και τα πιο «βαρειά». Μ’ αρέσει να επικοινωνώ και να χορεύω. Μακριά από ουσίες κι οινοπνεύματα. Μια εποχή, χωρίς ουσία. Αυτή την ουσιά που έχει χαθεί ενώ είναι μέσα μας.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα. Αγαπώ την εξωστρέφεια. Μ´ αρέσουν οι αυθεντικοί, πηγαίοι άνθρωποι. Αυτοί που εκφράζονται, που δεν κολλάνε στο κινητό. Αυτοί που δε ψάχνουν wifi ή σύντροφο μέσω κοινωνικών δικτύων. Αυτοί που επικοινωνούν, που είναι άμεσοι, αληθινοί, καθαροί, ισορροπημένοι.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα. Όταν συγγράφεις, κάνεις το αόρατο... ορατό, τη σκέψη, λέξη. Δίνεις στη σκέψη, μορφή. Έτσι κι ο χορός. Αυτα που δεν κάνει λέξεις ο εγκέφαλος, τα κάνει κίνηση. Έτσι το σώμα εκφράζεται, πάλλεται, διονυσιάζεται, χορεύει.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα. Μου αρέσει όταν χορεύεις, ζεις και δε σε νοιάζει ο άλλος, οι άλλοι. Με την καλή έννοια. Όταν είσαι απελευθερωμένος, υγιής, όταν έχεις ρυθμό. Χωρίς ουσίες. Με ουσία, ουσιαστικός και ελεύθερος.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα. Όσοι χορεύουν δίπλα μου, δεν είναι περαστικοί μα φίλοι. Τα κλαμπ έχουν τη δική τους τελετουργία. Μοιραζόμαστε. Μαγεία, χορός, επικοινωνία. Δεν ανεβάζουμε φωτο, τη χαρά δεν τη μοιραζόμαστε, τη ζουμε.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι μόνο. Το dj, τη μουσική. Αγαπώ την ευθύνη, τη ψυχαγωγία για αυτό την έκανα επάγγελμα. Αγαπώ και το παιδί που δε μεγαλώνει, που χορεύει, που με κρατά σε εγρήγορση. Αγαπω τη δημιουργία, την παρέα, τη φιλία, το φλερτ. Αγαπώ τη δημιουργική ορμη, δε βολεύομαι. Τολμώ, γράφω, ζω το όνειρο, τη στιγμή, τη χαρά, τη συνάντηση. Επιμένω να χορεύω. Να έχω τα πόδια στη Γη.

Αγαπώ τα κλαμπ, όχι όλα. Χορεύω αρα υπάρχω. Γνωρίζω τη σαπίλα που υπάρχει στα κλαμπ. Δεν είναι ολα αγνά. Πουθενά δεν είναι. Επιλέγω το καλό, την καλή πλευρά. Επιλέγω να χορεύω ενα καλό κομμάτι όπως αυτό...

Άλλωστε. Αγαπώ τα κλαμπ, όχι ολα.

Γιάννης







Δεν υπάρχουν σχόλια: